بانک تجارت

X

سلام

امروز چه کمکی میتوانیم به شما بکنیم؟

   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۳۸۷/۱۱/۲۳|
      تعداد بازدید: 1297
      سال‌های افتخار: بانک تجارت پیشگام در توسعه کشور"

      در طلیعه آغاز چهارمین دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، بانک تجارت مفتخر است که علاوه بر تامین منابع مالی لازم برای اجرای بزرگ ترین طرح های عمرانی و زیربنایی در جای جای ایران عزیز، با اعطای ده ها هزار میلیارد ریال تسهیلات  مهم ترین نقش را در فراهم آوردن شرایط لازم جهت حضور موثر بخش خصوصی در عرصه های مختلف اقتصادی ایفاء کرده است. طی سالهای اخیر نیز این بانک با حمایت مالی از بنگاه های اقتصادی زودبازده و کارآفرین ، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشورو تعویض خودروهای فرسوده ، مشارکت در طرح مسکن مهر و ... بیشترین همکاری را با برنامه های مهم و راهبردی دولت نهم داشته است.

      از جمله مهمترین طرح های عمرانی و صنعتی در سطح ملی که طی دوران خدمتگزاری دولت نهم با مشارکت بانک تجارت به مرحله بهره برداری رسیده یا در آینده نزدیک به بهره برداری می‌رسد می توان به احداث نیروگاه برق آبی در کنار سد کارون 3، پتروشیمی شهید رسولی اصفهان ، مجتمع های سیمان جوین،ارومیه و فیروزکوه،کشتیرانی دریای خزر ، پروژه تولید کنسانتره مس در مجتمع صنایع ملی مس ایران، طرح تولید شیشه فلوت در مجتمع شیشه شناور اردکان، پروژه ، پروژه تولید متانول در مجتمع پتروشیمی کاوه ، تولید انواع پارچه و پوشاک در مجتمع سبلان پارچه، تولید شمش فولادی ، تولید میلگرد و کلاف فولاد در مجتمع فولاد نطنز، تولید سیمان خاکستری در مجتمع سیمان اردستان، تولید بوتیلن در مجتمع پتروشیمی فجر، تولید متانول در مجتمع پتروشیمی زاگرس، تولید بنزین در مجتمع نفت ستاره خلیج فارس ، تولید لامپ های کم مصرف توسط شرکت افراتاب و ... اشاره کرد.

      میزان تسهیلات اعطایی بانک تجارت از 29،200 میلیارد ریال در سال 80 تا پایان آذرماه 87 به 151،700 میلیارد ریال رسیده و از رشدی معادل 600 درصد برخوردار بوده است. از این میان، مانده تسهیلات اعطایی بانک در بخش صنعت و معدن به 59،226 میلیارد ریال، در بخش مسکن و ساختمان 27،905 میلیارد ریال، در بخش صادرات 4،314 میلیارد ریال ، در بخش خدمات به 32،631 میلیارد ریال رسده است. بانک تجارت همچنین بیش از 5،350 میلیارد ریال از منابع خود را جهت رفع نیازهای ضروری مردم در قالب وام های قرض الحسنه ازدواج، تامین مسکن ، درمان بیماری و .... اعطاء نموده است.

      همچنین بانک تجارت تنها بانک تجاری کشور است که هدف برنامه چهارم توسعه کشور در حمایت از بخش کشاورزی را محقق کرده است. مانده تسهیلات پرداختی به این بخش از 2،364 میلیارد ریال در سال 80  به 27،539 میلیارد ریال در پایان آذرماه 87 رسیده و معادل 12 برابر افزایش داشته است.نکته حائز اهمیت در خصوص اقدامات حمایتی بانک تجارت از بخش کشاورزی این است که بیش از 96 درصد از تسهیلات اعطاء شده در این حوزه به فعالان بخش خصوصی بوده است. این رویکرد نقشی تعیین کننده در کاهش اثرات منفی فصلی بودن درآمد تولیدکنندگان ، تامین  نقدینگی  مورد  نیاز  کشاورزان  و افزایش  سطح  بهره وری در واحدهای مولد این بخش داشته باشد. همچنین این بانک تاکنون بخش عمده ای از تسهیلات خود را به صنایع تبدیلی مرتبط نظیر مجتمع های صنعتی تولید کمپوت ، کنسرو ، آبمیوه ، شالیکوبی ها، کارخانجات تولید چای و ... اختصاص داده است.

       

      اعطای تسهیلات به 81 هزار بنگاه زودبازده ، سند همراهی با آرمان های دولت خدمتگزار

      طی سه سال گذشته که دستور حمایت مالی از بنگاههای کوچک اقتصادی زودبازده و کارآفرین از سوی دولت به نظام بانکی ابلاغ شد بانک تجارت بیش از 29،700 میلیارد ریال از تسهیلات خود را در قالب 81،137 طرح اعتباری به فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور اعطاء نموده که به ایجاد اشتغال برای212 هزار نفر از هموطنان منجر شده است. تسهیلات اعطایی بانک تجارت به بنگاه های اقتصادی زودبازده در بخش کشاورزی 2،719 میلیارد ریال، در بخش صنعت و معدن18،633 میلیارد ریال، در بخش خدمات فرهنگی و آموزشی 6،714 میلیارد ریال و در سایر بخش ها بالغ بر 1،636 میلیارد ریال بوده است. بانک تجارت همچنین با مشارکت فعال در ویرایش اطلاعات سامانه اطلاع رسانی بنگاه های زودبازده (SME86) رتبه نخست نظام بانکی کشور درامر به روزرسانی اطلاعات این سامانه را به دست آورده است.

       

      مشارکت در ساخت خانه های پرمهر برای ایرانیان

      خانه دار شدن اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه یکی از اهداف راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر بوده است. دولت نهم نیز در راستای این هدف، طرح مسکن مهر را با مشارکت وزارتخانه های تعاون و مسکن و شهرسازی تهیه و به نظام بانکی کشور ابلاغ نمود. این طرح که آغاز آن تاثیر چشمگیری در کنترل روند افزایش قیمت مسکن در کشور داشته شامل سه بخش آماده سازی، حق بهره برداری 99 ساله از زمین و مسکن اجاره ای می باشد. بانک تجارت نیز عاملیت بخش مهمی از اجرای طرح مسکن مهر را به عهده گرفته و تاکنون مشارکت در احداث 46 هزار واحد مسکونی در قالب این طرح به بانک تجارت محول شده که نیازمند تخصیص بیش از 7000 میلیارد ریال اعتبار ریالی می باشد . علیرغم وجود مشکلات متعدد در مراحل نخستین اجرای این طرح، با تلاش بی وقفه ارکان اعتباری بانک تجارت مراحل بررسی کارشناسی و اعطای تسهیلات به 6500 واحد مسکونی "مهر" به پایان رسیده و بیش از 352 میلیارد ریال تسهیلات به این امر اختصاص یافته است. از جمله مهمترین اقدامات انجام گرفته در بانک تجارت جهت مشارکت فعال در طرح مسکن مهر، پرداخت تسهیلات بدون توجه به محدودیت‌ها و کمبود منابع و نیز افزایش اختیار این مدیریت ها تا میزان هفت برابر جهت تسریع هر چه بیشتر فرآیند بررسی کارشناسی  و تخصیص اعتبارات لازم بوده است.

      جدا از طرح مسکن مهر، بانک تجارت همچنان به اعطای تسهیلات جهت مقاوم سازی واحدهای مسکونی در بافت های فرسوده، اجرای پروژه های انبوه سازی، به کارگیری فن آوری های نوین در ساخت مسکن و طرح مسکن روستایی ادامه می دهد و ناکنون بالغ بر 3،100 میلیارد ریال تسهیلات به این بخش پرداخت نموده‌است.

       

      پیشگام در ارائه خدمات بانکداری بین الملل

      بانک تجارت همچنان یکی از قدرتمندترین بانک‌های ایرانی در حوزه بانکداری بین الملل است. میزان تعهدات بانک بابت ضمانتنامه های صادره ارزی از 17،440 میلیارد ریال در پایان سال 85 به 22،577 میلیارد ریال درپایان آذرماه 87 رسیده و میزان گشایش اعتبار اسنادی خارجی بانک نیز طی همین مدت از 59،920 میلیارد ریال به 70،712 میلیارد بالغ گردیده‌است.

      همچنین تا پایان آذرماه 87 بانک تجارت میزان تعهدات بانک تجارت بابت ضمانتنامه های صادره ریالی به بیش از  48،600 میلیارد ریال و اعتبار اسنادی گشایش یافته داخلی به 2،180 میلیارد ریال رسیده است.

      طی دو سال گذشته که دشمنان نظام اسلامی اقدامات گسترده ای را برای سست کردن اراده ملت ایران در دفاع از حقوق هسته ای خود در دستور کار قرار داده و برخی از بانک های کشورمان را نیز مشمول محدودیت هایی قرار دادند. مدیریت ارشد بانک تجارت مشکلات ایجاد شده برای صنعتگران و بازرگانان ایرانی به خاطر تحریم این بانکها را "ملی" تلقی نموده و حداکثر همکاری را با بانکهای تحریم شده جهت ارائه خدمات مورد نیاز به این گروه از مشتریان انجام داده است.

       

      بانک تجارت نان صنعتی را به سفره مردم می‌آورد

      تولید نان در کشور عمدتا به شیوه سنتی صورت می گیرد. غیر اقتصادی بودن این شیوه تولید برای واحدهای کوچک اقتصادی ، حجم بالای ضایعات و نیز عدم رعایت استانداردهای غذایی و بهداشتی لازم ( که بالطبع تهدیدات مهمی را متوجه سلامت شهروندان می سازد) از جمله مواردی است که لزوم ایجاد یک تحول اساسی در شیوه های تولید نان را ناگزیر می سازد. بانک تجارت در راستای سیاستهای دولت جهت تولید اقتصادی و بهداشتی نان و افزایش کیفیت تولید، بیش از 341 میلیارد ریال و بالغ بر 418 میلیون یورو تسهیلات ارزی جهت واحدهای تولید  نان صنعتی مصوب نموده است. این تسهیلات در قالب تفاهمنامه همکاری بانک تجارت با شرکت بازرگانی دولتی ایران تصویب شده‌است. یکی از مهمترین صنایع تبدیلی که اختصاص به موقع تسهیلات بانکی به آن نقشی کلیدی در خریداری به موقع محصولات کشاورزان و افزایش ظرفیت تولید نان در کشور خواهد داشت صنعت آرد است. بانک تجارت با امضاء قرارداد دیگری با شرکت بازرگانی دولتی ایران، مشارکت در ایجاد 138 سیلوی نگهداری گندم مشارکت نموده و تاکنون 474 میلیارد ریال تسهیلات جهت احداث این سیلوها اختصاص داده است. با تکمیل طرح ایجاد این سیلوها بانک تجارت امکان ذخیره سازی بیش از 5،810،500 تن گندم را در جای جای سرزمین مادری فراهم خواهد کرد.

       

      حمایت از صنعت سبز ؛ سرمایه گذاری برای نسل های فردا

      طی سالهای اخیر بانک تجارت از اعطای تسهیلات به صنایعی که میزان آلایندگی غیرمجاز داشته باشند خودداری کرده و از جمله مدارکی که در هنگام بررسی تقاضای پرداخت تسهیلات بصورت الزام از متقاضی درخواست می شود ارائه مجوزهای لازم از سازمان محیط زیست کشور است .

      از جمله دیگر اقدامات بسیار مهم و کلیدی بانک تجارت تجارت برای کاهش سفرهای درون شهری و میزان آلودگی هوا ، اعطای بیش از 1،900 میلیارد ریال تسهیلات برای احداث و توسعه خطوط متروی تهران بوده است. این بانک همچنین با اعطای بیش از  1،630 میلیارد ریال تسهیلات جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور و تعویض بیش از 32600 خودروی فرسوده گام بلندی در کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ برداشته است. علاوه بر این بانک تجارت با اختصاص چهل و هشت میلیارد ریال از تسهیلات خود در افتتاح خط تولید لنت ترمز بدون آزبست در یکی از مهمترین واحدهای صنعتی کشور مشارکت داشته است.(براساس آمار70 درصد آلودگی کلانشهرها مربوط به خودروهاست و ایجاد آلودگی  زیان بار ناشی از آزبست لنت ترمز نیز یکی از این موارد است.)

       

      اعتماد مشتریان ؛ بزرگترین سرمایه بانک تجارت

      بی گمان اعتماد و اطمینان مشتریان به خدمتگزاران خود در بانک تجارت بزرگترین سرمایه این بانک به شمار می‌رود. استمرار همکاری مشتریان این امکان را بوجود می آورد که بانک تجارت بتواند نقشی موثرتر در توسعه و آبادانی کشور ، اشتغالزایی ، افزایش ظرفیت های فعالان بخش خصوصی و رفع مشکلات مردم ایفاء کند.

      اینک بانک تجارت با دارابودن قریب به 2000 شعبه و بیش از بیست هزار پرسنل کارآزموده، انواع خدمات بانکی را در کوتاه ترین زمان به هموطنان عزیز در سراسر کشور ارائه می کند. بانک تجارت همچنین اقدامات گسترده ای را جهت ایجاد شبکه سراسری بانکداری الکترونیک در کشور به انجام رسانده و در حال حاضر مشتریان این بانک می‌توانند از منزل و محل کار بوسیله تلفن ، تلفن همراه ، و اینترنت ، بسیاری از امور بانکی خود را به انجام رسانند . آموزش نیروهای جوان و تحصیلکرده برای تربیت نسلی جدید از مدیران کارآزموده و نوگرا نیز در راس برنامه های مدیریت ارشد بانک تجارت قرار دارد.